Maria, Ray, Fjonkan & DJ

På FRT HundFys finns Maria som startade företaget 2018. Arbetar idag heltid med friskvård, rehabilitering och träning för hund. Håller i kurser, föreläsningar samt har butik. Medarbetare på FRT HundFys är Jack Russel Terrier Ray, född januari 2018, Jack Russel Terrier Filifjonkan, även kallad Fjonkan, född augusti 2019 och nytillskottet Australian shepard Dj, född juli 2023. Välkomna till oss!

Maria

Juni 2019-dec 2020 arbetade Maria på UPH Academy som lärare samt mentor för Friskvårdskonsulent Hund. Från januari 2021 är hon föreläsare på UPH Academy inom ämnerna Träningsfysiologi Hund och Företagsekonomi. Marias tidigare yrkeskarriär har varit inom Data/IT och har flera års erfarenhet av ledarskap, projektledning och kvalitetsutveckling. I grunden är Maria systemvetare med kandidatexamen i informatik.

Som person är Maria en strukturerad och organiserad person. Hon går helhjärtat in i sitt arbete, är bra på att lyssna in kundens behov för att sedan kunna ge bästa möjliga hjälp. Maria arbetar endast med positiva metoder och sätter hunden välmående i fokus.

Djur har alltid varit en stor del i Marias liv. Som sexåring fick hon sitt första egna husdjur, ett virvelmarsvin. När hon var åtta år började hon rida, vilket hon fortfarande har kvar som hobby idag. Maria älskar att arbeta med hundar och ser dem som en bra kompanjon i det dagliga livet.

1999 köpte Maria sin första egna hund, en golden retriever vid namn Andy. Efter Andy har Maria haft schäfrarna försvarmaktens Mascha Zum Starken Timber, Försvarsmaktens Galena, Noordgårdens Inka och Sörsidans Ronja. Idag har Maria två jack russels Ray och Fjonkan, samt en australian shepard Dj (vilka presenteras nedan).

Personlig vision: En mottagning där både hundägaren och dess hund får en lugn genomgång i rofylld miljö. Hundägaren ska känna sig omhändertagen och få tag i nödvändiga och bra produkter att kunna använda i en hundägares vardagsliv.

Utbildningar
Certifierad Canineopat®
Certifierad Friskvårdskonsulent Hund
Diplomerad massageterapeut Hund
Djurvårdare på utökad nivå 2
Diplomerad Laserterapeut Human
1-årig utbildning i avancerad specialsök med både Ray och Fjonkan
Klickerinstruktör, Canis Hundeskole

Ray

Jack Russel Terrier, född januari 2018.

Erfarenhet
Specialsök 1-årig på HundCampus, viltspår, personspår, rallylydnad, visningshund på kurser/föreläsningar.

Fjonkan

Jack Russel Terrier, född augusti 2019.

Erfarenhet
Specialsök 1-årig på HundCampus, viltspår, personspår, rallylydnad, visningshund på kurser/föreläsningar..

DJ

Australian shepherd, född juli 2023.

Erfarenhet
Specialsök, visningshund på kurser/föreläsningar.

Sagt om FRT HundFys och Maria

Maria på FRT Hundfys gav inte upp. Jag och min hund Nisse är mycket nöjda med Marias bemötande, engagemang och gedigna kunskap. Varje gång vi besökte mottagningen möttes vi av hennes värme, positiva inställning och kärlek till hunden. Vi kände oss alltid välkomna och unika som kunder och slapp uppleva den tidspress man ibland kan känna på andra ställen, hos Maria fanns tid för frågor och kontaktskapande samvaro. Marias kunskaper imponerar och trots att Nisse inte alltid svarade som förväntat på behandlingarna hade hon alltid nya alternativ och gav aldrig upp vilket gav resultat och Nisse är idag besvärsfri. Att Maria dessutom var generös med tips och råd både på hur vardagslivet skulle fungera bättre för hunden och om kontakten med försäkringsbolaget gjorde att jag alltid kände mig trygg och seriöst bemött. Onlinekursen med fysträning i hemmet för en mycket billig peng är ytterligare ett exempel på Marias engagemang, kunskap och generositet.

Kerstin Thuresson