Varför är friskvård viktigt för din hund?

Hunden är byggd för att ta sig fram i ojämn terräng vilket gör att den är expert på att avlasta och använda andra muskler vid överansträngning eller skada. Detta innebär att väldigt många hundar går med muskelspänningar, utan att vi som ägare märker av det. Att över tid gå med överansträngda musklerna kommer att påverkar hundens steg och rörelser samt skapar en för hög belastning kring lederna. Ledbrosket behöver näring för att må bra men muskelspänningar hämmar detta vilket leder till inflammation som i längden blir Artros.

En hund som har ont kan tolkas som överaktiv och man missar problemet. Hundens adrenalinspåslag dämpar smärtan och skadan blir mindre tydlig.

Jag arbetar med djupgående och behandlande massage vilken kan likställas med idrottsmassage. Massagen passar alla hundar i alla åldrar, både som friskvård och i rehabilitering syfte, (friskvård över sex månader eftersom de små behöver få växa ifred). Att ge sin hund massage i förebyggande syfte minskar avsevärt risken att den ska skada muskler, senor och ligament. Massagen har en positiv påverkan på blodcirkulationen, blodtrycket, immunförsvaret och kroppens läkningsprocess.