Vi som arbetar här

Maria Olsson

2018 startade Maria FRT HundFys och arbetar idag på heltid med friskvård, rehabilitering och träning för hund. Håller i kurser, föreläsningar samt har butik.

På gång just nu är utbildning i avancerad specialsök tillsammans med Fjonkan & Ray i utbildningen ”Specialsök 1-årig” på Hundcampus.

Juni 2019-dec 2020 arbetade Maria på UPH Academy som lärare samt mentor för Friskvårdskonsulent Hund. Från 2021 är hon föreläsare på UPH Academy inom ämnerna Träningsfysiologi och Företagsekonomi.

Marias tidigare yrkeskarriär har varit inom Data/IT och har flera års erfarenhet av ledarskap, projektledning och kvalitetsutveckling. I grunden är Maria systemvetare med kandidatexamen i informatik.

Som person är Maria en strukturerad och organiserad person. Hon går helhjärtat in i sitt arbete, är bra på att lyssna in kundens behov för att sedan kunna ge bästa möjliga hjälp.

Djur har alltid varit en stor del i Marias liv. Som sexåring fick hon sitt första egna husdjur, ett virvelmarsvin. När hon var åtta år började hon rida, vilket hon fortfarande har kvar som hobby idag.

1999 köpte Maria sin första egna hund, en golden retriever vid namn Andy. Efter Andy har Maria haft schäfrarna försvarmaktens Mascha Zum Starken Timber, Försvarsmaktens Galena och Noordgårdens Inka. Idag har Maria två jack russels (vilka presenteras nedan), två gerbiler och ett akvarium.

Maria älskar att arbeta med hundar och ser dem som en bra kompanjon i det dagliga livet.

Personlig vision:

En mottagning där både hundägaren och dess hund får en lugn genomgång i rofylld miljö. Hundägaren ska känna sig omhändertagen och få tag i nödvändiga och bra produkter att kunna använda i en hundägares vardagsliv.

Utbildningar:

  • Certifierad Canineopat®
  • Certifierad Friskvårdskonsulent Hund
  • Diplomerad massageterapeut Hund
  • Diplomerad Laserterapeut Human
  • Djurvårdare på utökad nivå 2


Ray

Jack Russel Terrier f. januari 2018

En liten vilde som älskar alla. Hittar gärna på saker med matte om hon har en godis eller en leksak. Finns det ingen belöning eller vinning på att lyssna så kan Ray ingenting, kommer knappt ihåg sitt. Älskar bananer!

Under utbildning till avancerad specialsökshund.

Erfarenheter
specialsök (röd kong), viltspår, personspår, nosework, rallylydnad

Filifjonkan även kallad Fjonkan

Jack Russel Terrier f. augusti 2019

Fjonkan älskar ALLA människor. Det bästa hon vet är att få krypa upp i knät. Hon kan sitta timmar och titta på akvariefiskar och gärna försöka fånga dem. Extremt lärorik och vill vara med på allt.

Under utbildning till avancerad specialsökshund.

Erfarenheter
specialsök (röd kong), viltspår, personspår, nosework, rallylydnad