Renkött

Från kalla norden kommer denna välkända köttprodukt, perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder eller söker en ovanlig proteinkälla.

Renkött 500 gram är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder. Det kan med fördel kombineras med innanmat och ben för att skapa en komplett foderstat enligt BARF-metoden.

Det går även utmärkt att kombinera Renkött med ett vitamin- och mineraltillskott för hundar. Renkött + tillskott bildar då ett helfoder. Utmärkt för dig som t ex söker ett enkelt sätt att utfodra med en unik proteinkälla vid t ex allergiutredningar. Renkött fungerar såklart också utmärkt att bara ge precis som den är då och då för lite variation i vardagen.

Perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder eller söker en ovanlig proteinkälla.

INGREDIENSER
100% kött från ren (blandning av olika muskelgrupper från ren). Kan innehålla små bitar av brosk/ben från muskelfästet.

 Näringsvärdeper 100gper paket (500g)
Energi904,4 kJ / 216 kcal4521,8 kJ / 1080 kcal
Protein18g90g
Fett16g80g
Växtråd0g0g
Aska1,2g6g
Vatten/fukt72g360g

UTFODRINGSVÄGLEDNING

Renköttet är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder, och passar för den som själv vill blanda sin mat eller bara önskar ytterligare variation. Mängden som ges per portion kan motsvara den hos våra helfoder, dvs ca 2% av kroppsvikten per dag för vuxna hundar och 4-6% av kroppsvikten per dag för valpar, unghundar och dräktiga tikar.

HANTERING AV FÄRSKFODER

Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåp under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad något fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen – samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

I likhet med alla bytesdjur som fällts genom jakt så kan det i enstaka fall, trots rigorösa kontroller och användande av metalldetektorer, förekomma fragment av kulor i produkten. Vi rekommenderar därför alltid att produkten noggrant ses igenom innan den ges till hunden.

HÅLLBARHET

När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning.