HUMLE – Djuriska droppar

  • Rengöring av öron hos hund, häst, kanin och andra djurslag i behov.
  • Förebyggande behandling i örongångar och ytteröron.
  • Behandling av övriga hudområden som är utsatta för utslag, eksem, och svamp.

Öronproblem hos hund:
De vanligaste orsaken kopplat till öronproblem hos hund är förekomsten av jästsvampen Malassezia pachydermatis och bakterien Staphylococcus epidermis. Målet med våra droppar är att komma åt dessa stammar, och skapa en miljö där dessa organismer får svårt att leva i. De utvalda råvarorna har var och en varsin uppgift när det kommer till att rengöra, läka och skydda.

Den unika humleolja i HUMLE från Kalvsheds produkter kan ta död på vissa stammar av  svamp, virus och bakterier och som tillsammans med andra ekologiska växtbaserade oljor skapar en miljö där svamp och jäst vantrivs och huden blir stärkt i sin naturliga återhämtning.

Användning för hundens öron:
Vid rengöring, droppa några droppar  i ytterörat och/eller ner i hörselgången, antal beroende på örats storlek. Massera varsamt in oljan där du kommer åt, låt verka någon minut. Ta en bomullstuss och torka försiktigt ur örat, oljorna kommer ha löst upp smutsen och kommer lossna lätt.

Vid akuta problem som inte behöver veterinärbesök upprepa dagligen tills du upplever att problemen avtagit, därefter kan du underhålla örat med fortsatt användning 1-2 ggr i veckan, eller efter behov.

Du kan även massera in oljan utan att torka ur det om örat inte är smutsigt. Det är inte giftigt att äta, men det rekommenderas inte att låta hunden få det i sig.

HUMLE Djuriska droppar är framtagen för djur och därmed registrerad i produktregistret via kemi.se.

Ingredienser: Jojobaolja, olivolja, kokosolja, ricinolja, humleolja, E- vitamin och eteriska oljor.